ProtetikaAko Vam nedostaju jedan ili više zuba ili Vam se ne dopada izgled vaših zuba, oni mogu biti zamenjeni ili modifikovani sa implanta, venirima, krunicama i mostovima.
Nakon razmatranja stanja vaših zuba i rendgenskih snimaka, mi ćemo predložiti najbolje rešenje za Vaš osmeh.
Kompozitne navlake
Kompozitne navlake su tanki komadi kompozitnog materijala specijalno dizajnirani i stavljeni na prednji deo zuba da poboljšaju izgled, boju i oblik zuba. Ako imate ozbiljno obojene zuba, isrzane ivice, ako su neravnomerno postavljene, imaju rupe, udubljenja, ili postoji prostor između zuba, jedan od mogućih rešenja su kompozitne navlake. Kompozitne navlake zahtevaju minimalno ili nikakvo brušenje zuba, one se završavaju u jednoj poseti, one su estetski zadovoljavajuće i jeftinije od keramike.
Keramičke fasete
Keramičke fasete su tanke ljuspice visoko kvalitetne estetske keramike individualno napravljene i cementirane za prednju stranu zuba kako bi se poboljšao izgled, boja i oblik zuba.
Da li je to rešenje za mene?
Oblik navlake čuva zub, jer u poređenju sa klasičniom krunom, brusi se minimalno samo sa prednje strana zuba. Prema najnovijem istraživanju, trajanje navlaka je od 5-15 godina. Osim toga, keramičke navlake potpuno imitiraju prirodnu boju zuba, što kompozitne ne mogu uvek. One ne gube boju kao kompozitne i mnogo su jače i trajnije.
Keramičke krunice
Keramičke krunice se postavljaju na brušene zube kako bi ga zaštitili od pucanja ujedno mu vraćajući funkciju i lepši osmeh. Postoji razlika između metal-keramičke krune i bezmetalne krune. Metal-keramičke krunice su jače i estetski prihvatljive. Bezmatlne krune su estetski besprekorno rešenje koje takođe izbegava potencijalne buduće pojave crnih ili tamnih ivica duž desni.
Ako imate zub koji ima veliko punjenje, ili koji je oslabljen šupljinom i ispunom i ako punjenje ne rešava situaciju, metalne ili bezmetalne krune dolaze u obzir, u zavisnosti od situacije u ustima i Vaših želja, potreba i mogućnosti. Ako postoji više ovakvih zuba, a ukoliko neki nedostaju, situacija se može rešiti metal-keramičkim ili bezmetalnim mostovima i implantima.

logo-white-small

Stomatološka ordinacija Savadent funkcioniše uspešno već više od dvadeset godina.
Sa više od 10000 zadovoljnih pacijenata, pioniri smo privatne stomatološke prakse u Beogradu.

Poslednje vesti

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SAVADENT BEOGRAD
Matični broј: 64348078
PIB: 109673885
Đure Daničića 15, 11000 Beograd - Stari Grad
+381 11 3349 164
+381 64 9368 191
Copyright © 2023 SAVADENT BEOGRAD. All Rights Reserved. Web by ContraTeam.
English