Oralna hirurgijaBEZBOLNA ORALNA HIRURGIJA
Zahvaljujući našim najboljim oralnim hirurzima obezbeđujemo 100% bezbolne oralno hirurške tretmane.
U našoj klinici nudimo kompletan asortiman hirurških tretmana od jednostavnih vađenja zuba do koštane augmentacije i sinus lift.
Vađenje zuba
Konzervativno lečenje bolesnih zuba i bolesti njihovog okruženja često može dovesti do vađenja zuba, relativno jednostavna procedura obavlja se u lokalnoj anesteziji.
U nekim slučajevima, nije moguće ukloniti zub prostom ekstrakcijom, na primer, u slučaju ekstremnog propadanja, kada zub lako može pući ili u slučaju kada zub ima snažno i zakrivljeno korenje ili kada je zub impaktiran. U ovim slučajevima, hirurška ekstrakcija je potrebna.
Presađivanje kosti
Kada su zubi izgubljeni i godine prođu bez zamene zuba, desni i kost na mestu izgubljenog zuba se resorbuju tokom vremena, zato je važno da se vrlo brzo nakon gubitka zuba ili ekstrakcije istog stavi implant.
U slučaju gubitka koštane mase, odnosno ako nema dovoljno kosti, kost se presađuje – poznato i kao augmentacija kosti ili koštana zamena – potrebna je upotereba graft materijala pre implantacije

1

Kost pre i posle

Pročitajte više o implantima.

Sinus lift
Kada nema dovoljno koštane mase u maksili (gornja vilica) naši oralni hirurzi dodaju koštani graft gornjoj vilici u oblasti molara i premolara, između gornje vilice i maksilarnog sinusa, koji se nalazi sa obe strane nosa. Da bi se napravilo mesta za kost, sinusna membrana mora da bude pomerena naviše, ili „podignuta“. Ovaj postupak, nazvan sinus lift, uspešno se primenjuje više od dve decenije i smatra se prihvaćenom i predvidljivom metodom.

logo-white-small

Stomatološka ordinacija Savadent funkcioniše uspešno već više od dvadeset godina.
Sa više od 10000 zadovoljnih pacijenata, pioniri smo privatne stomatološke prakse u Beogradu.

Poslednje vesti

STOMATOLOŠKA ORDINACIJA SAVADENT BEOGRAD
Matični broј: 64348078
PIB: 109673885
Đure Daničića 15, 11000 Beograd - Stari Grad
+381 11 3349 164
+381 64 9368 191
Copyright © 2023 SAVADENT BEOGRAD. All Rights Reserved. Web by ContraTeam.
English